Még mindig szeretjük Oroszországot! Csak próbálj meg nem nevetni

Az Oroszországi Föderáció[4] (oroszul: Российская Федерация, Rosszijszkaja Sound Fegyeracija) vagy röviden Oroszország (Россия, Sound Rosszija) Európa keleti részétől Észak-Ázsia (Szibéria) keleti partjáig, a Csendes-óceánig terjedő ország. A Föld legnagyobb területű állama, atomhatalom. Fővárosa Moszkva.

Ahhoz képest, hogy a vodka=orosz képlet megkérdőjelezhetetlen, lövésünk sincs, milyen vodkát isznak az oroszok. Persze, van a Russian Standard, de az premiumkategória, meg a Sztolicsnaja, az meg a rendszerváltás után inkább exportvodka lett, otthon nem azt isszák.

Зелёная Марка – Zöld Márka. Meglepő módon ma ez a vodka uralkodik az orosz piacon. A kétezres évek elején indult, az Orosz Alkohol nevű cég emberei látva, hogy hiányzik a palettáról egy nosztalgikus húrokat pendítő, ugyanakkor a kor követelményeinek is megfelelő dizájnú vodka, kitalálták a tömegvodkát. Először neve sem volt, csak a rövidítésmániás időket idéző felirat az üvegen: GlavSzpirtTreszt.

Rögtön siker volt, komoly részesedésük lett a piacon. Pedig alig reklámoztak, tévében egyáltalán nem, abban hittek, hogy a boltokban elhelyezett plakátok és legfőképpen a csomagolás lesz az, ami sikerre viszi őket. Aztán 2007-ben belátták, hogy a fiatalabb, anyagilag is vonzóbb célcsoportot szovjet nosztalgiával nem lehet elérni. Sikeres rebrandinget követően az eddig hangsúlytalanul az üvegen található feliratot, a Zöld márkát állították középpontba és indultak el egyrészt a retro vonalon, másrészt az orosz életérzés kifejtésén. Az, hogy éppen zöld, még nem jelenti azt, hogy környezetbarát lenne, de ezzel is eljátszottak, éppen csak annyira, hogy ne zavarja a részegedni vágyókat. A kampány hangsúlyos eleme volt az, hogy ne csak egy üveget vegyenek. Erős testalkatú eladónő figyelmeztetett a plakátokról, hogy egy kevés lesz, Fogadjunk egy rekeszbe! buzdított egy másik, a szégyenlősebbek számára klasszikus kinézetű és üveghordásra alkalmas aktatáskát is adtak mellé.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏