Meghalt Diego Maradona! Szörnyű állapotban volt halála előtt.

Elhunyt az argentin labdarúgás legendája, Diego Maradona. Az El Pais jelentése szerint az egykori klasszis játékos két héttel azután halt meg, hogy agyvérzése után kiengedték a kórházból.

Kiengedték a kórházból Diego Maradonát

A Clarín című újság szerint szerdán 60 éves korában meghalt Diego Armando Maradona. Halálát légzésleállás okozta. Egy héttel 60. születésnapja után az argentin ikont sikeresen megoperálták agyi ödéma miatt, majd hazatért otthonába. Legutolsó képein Maradona 80 évesnek tűnt, olyan embernek, akinek testét rettenetes szenvedés gyötri. 

A lap szerint Diego Maradona csak két asszisztens segítségével tudott járni, régi kokainfüggősége miatt szíve 30 százalékban működött. Maradona több mint 120 kiló volt, gyomorbypassműtéten esett át és súlyos alkoholproblémákkal küzdött. Térde játékos-pályafutása után már sosem gyógyult meg teljesen, bokája többször is eltört – írja a Clarín.

Maradona 1976-ban, alig több mint 15 éves korában, tíz nappal a tizenhatodik születésnapja előtt mutatkozott be az Argentinos Juniors felnőttcsapatában, és ezzel páratlan karrier vette kezdetét. Hamarosan megszerezte első élvonalbeli gólját is, a San Lorenzo de Mar del Plata nevű csapat ellen. Öt szezonon keresztül szolgálta a piros-fehéreket, 167 mérkőzésen 115 gólt szerezve. Utolsó két évében gólkirály lett, így nem okozott meglepetést, hogy a kontinens egyik legnagyobb csapata, a Boca Juniors leigazolta. A sárga-kékek színeiben már rögtön az első mérkőzésén duplázni tudott, majd az 1981-es argentin bajnoki címet is elnyerte új klubjával, és sorozatban harmadszor is gólkirály lett.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏