loading...

Megjelent egy új szer hazánkban is, amitől leesnek a végtagjai a használónak!

Visszaesett a drogambulanciákon a heroinhasználók száma, de többen lettek a dizájner drogok fogyasztói: ide tartozik a Krokodil és az említett növényvédő tápszer is. A világon évente 210 millió ember használ valamilyen hasonló készítményt, s évente 200 ezer bele is hal.
Az újonnan terjedő, eredetileg növényvédő szer drog olcsó és viszonylag könnyen beszerezhető akár az interneten is, miközben minden eddiginél veszélyesebb.

ka


Mivel nem emberi fogyasztásra fejlesztették ki, igen veszélyes a használata. Fekélyeket és gennyes sebeket okoz, melyek egyáltalán nem gyógyulnak, de emellett a szívet és a tüdőt is megbetegíti vagy teljesen legyengíti. Hatásai kísértetiesen hasonlítanak a Krokodil becenévre hallgató drog borzalmas pusztítására (beszédes nevét a tűszúrás helyén kialakuló zöldes színről és érdes bőrről kapta): kihullhatnak a fogai és a csontról lemállhat a húsa annak, aki használja. Ez utóbbi szer egyébként Oroszországból indult, azok a heroinisták kaptak rá, akik nem bírtak fizetni a drágább drogokért: becslések szerint már a múlt évben is egymillió felhasználója akadt az ötmillióra tehető orosz drogfüggőkön belül. Általában intravénásan adják be maguknak a függők több mint egyórás főzés után, és nehézfémet, oldószert, korróziós szennyeződést is tartalmaz. A neten több videó is kering a szervezetre kifejtett iszonyatos hatásáról, az elfeketedett és lemálló bőrről és kilátszó csontokról, ám ennek ellenére egyre több fiatal próbálja ki.


Bár maga a szer kíméletlen pusztítást végez a szervezetben, s ezzel tisztában vannak a felhasználói is, nem tudnak leállni róla. Míg a heroinról nagyjából 10 nap alatt le lehet állni orvosi felügyelet mellett, a Krokodilról egy hónap alatt is csak nehezen: még extra erős orvosi nyugtatózással is pokoli kínokat áll ki a beteg.

loading...

Ezt láttad már?

Ismét újított a Facebook: ezt a két szót használd és röpködnek a szívecskék!

Újabb csodát alkotott a facebook! Írd be Ezt a két szót a cikk alá kommentbe …

Tetszik amit olvasol?

Vagy úgy gondolod erről másnak is tudnia kell? Oszd meg ismerőseiddel is, hiszen nekik is tetszhet ez a bejegyzés! Vagy lehet épp pont ezt keresik?