Megszűnnek a közműszámlák! Vége lesz a sárga csekkek korszakának, és a sakkozásnak a csekkekkel!

Megszűnhetnek a közműszámlák – vége a sárga csekkeknek

Megszűnnek a közműszámlák!

A cél egy könnyen átlátható számlalevél az aktuális villany-, gáz- és vízfogyasztásról – írja a Magyar Nemzet.

A lapnak Németh Szilárd azt mondta, az egyik fő cél, hogy a fogyasztó egy könnyen átlátható számlalevelet kapjon aktuális villany-, gáz- és vízfogyasztásáról, fizetési kötelezettségéről. Az új közműholding létrehozása kapcsán több eshetőséget is vizsgálnak, így a rezsibiztos egyelőre nem erősítette meg azt a szakértők által valószínűsített megoldást, hogy a holding a számlázási feladatok mellett az energiahivatal által megállapított költségek továbbítását végezné.

Olyan megoldás nem képzelhető el, amely miatt a fogyasztói árak emelkednének. Nem titkolt cél, hogy a közösségi tulajdoni részesedés legyen meghatározó minden ágazatban, a holdinggá alakítás lényege pedig, hogy a rezsicsökkentés fenntartható legyen. Ez az egyik eszköze a versenyképes vállalkozói környezetnek, ami a szintén célul kitűzött teljes foglalkoztatáshoz nélkülözhetetlen. Ugyanilyen fontos a családok biztonságának garantálása – tette hozzá a rezsibiztos.

A kormány a tarifákat országosan egységesítené. Ez a vízszolgáltatásnál hozhat óriási változást, jelenleg hatalmasak a különbségek a vízdíjak között – emlékeztet a lap, amely szerint a szakma szinte tényként kezeli, hogy a közműholding létrehozásakor a szolgáltatókról leválasztják a szolgáltatási-számlázási feladatokat. Azokat az állami cég végezné, a társaságok rendszer-üzemeltetőként folytatnák a munkát. A rendszer ilyen átalakítása sem egyszerű.

forrás: http://palyazatfigyelo.info

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏