Megvan a pontos időpont! Kutatók szerint ekkor fog tetőzni a koronavírus-járvány Magyarországon!! Így nem lesz idén karácsony?

Amerikai kutatók szerint ekkor tetőzhet a koronavírus-járvány MagyarországonAz amerikai modell szerint január 11-e után csökkenhet a napi halálesetek száma száz fő alá.A Bill és Melinda Gates Alapítvány támogatásával létrejött, egészségügyi trendek modellezésével foglalkozó kutatóintézet az egyes országok statisztikái és járványügyi intézkedései alapján határozza meg, hogy az adott területen mikor tetőzhet, majd csökkenhet a fertőzöttek és halálesetek száma.

Az amerikia kutatók a modellt Magyarországra is elkészítették. Ez alapján hazánkban a járvány december 8-9-én éri el a csúcspontját napi 178 áldozattal. Ezután kis mértékben, de folyamatos csökkenés várható a fertőzöttek és halálesetek számában. Az áldozatok száma azonban csak január 11-e után csökken száz alá, és még február végén is 50 felett lesz a számuk.

Az előrejelzés szerint év végig 9200-an, február végéig pedig 14 ezren fognak meghalni a vírus következtében.Egy októberben megjelent, szintén amerikai kutatás is hasonló eredményeket mutatott. Ők december a 8. és 12. közötti szakaszra tették az áldozatok számának tetőzését 200 feletti napi halálesettel.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏