Mi már semmin sem lepődünk meg, ami Oroszországgal kapcsolatos… de ezen talán mégis!

Mi az ami először eszünkbe jut Oroszországról? Vodka, higgadt konfliktuskezelés… és természetesen a nem mindennapi megoldások tárháza…

Az emberi különcség hatalmas méreteket ölt, és szerencsére mindig van olyan, aki ezt megörökíti, hogy mi jól szórakozzunk.Biztos van olyan, aki az egy perc hírnév miatt issza magát vállalhatatlanra, hogy aztán rajzolt fasszal az arcán, agyhalott grimaszt vágva egy közösségi oldalon égesse magát szénné. De ami elkeserítő, a képeket elnézve a hülyeség nagy része igazi, tehát nem csak a szereplési vágy hajtja az ott élőket. Kazalnyi kérdőjel, igazi orosz szakmunka, kimeríthetetlen furcsaságok, egyedi szocialista megoldások, amikre nincs épkézláb magyarázat. Ilyen nincs, és tényleg van, de mi jól szórakozunk.

„Olyan, mint a magyar. Talán még bunkóbb” – olvasható a megjegyzés egy viszonylag ismert közéleti fórum hasábjain arra a kérdésre válaszolva, hogy mégis milyen egy orosz férfi. Magas, többnyire szakállas, olyan, mint egy medve, leginkább agresszív, iszákos, durva, s a nők tekintetében lenéző a viselkedése… Jobbára ilyen jelzőkkel illetik ezeket a markáns férfiakat. Alapvetően igaz, hogy náluk jobban felfedezhető a férfi-nő alárendeltségi viszony, konzervatívabb, szigorúbb a hozzáállásuk ilyen téren, ugyanakkor a nők iránti tiszteletüket bizonyítja, hogy az anyaföldet mindig női alakkal ábrázolják. Akik ténylegesen párkapcsolatban éltek orosz férfiakkal, azok elmondása szerint nagyon is tisztelettudóak, tenyerükön hordozzák választottjukat, és a rideg külső ellenére rendkívül mély érzésűek, ragaszkodó típusok, talán még túlságosan is.

Mi kifejezetten örülünk annak, hogy mobiltelefonok és internet létezik, mivel lehet hogy másképp soha nem látnánk ezeket a csodás képeket Oroszországról, és most nem valamilyen érdekes természetképről beszélek, hanem az igazán jó orosz dolgokról..

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏