MÜLLER CECÍLIÁNAK jutott a feladat, hogy bejelentse a rossz hírt! ÚJABB SZAKASZÁBA ért a járvány! ERRE SZÁMÍTS A KÖVETKEZŐ HETEKBEN

A karácsony előtti utolsó tájékoztatóját tartotta meg szerdán a járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs. Müller Cecília elmondta, hogyan zajlik majd az oltás és arra figyelmeztetett, hogy várandós nők ne oltsák be magukat! A tájékoztatót Müller Cecília országos tiszti főorvos az elmúlt 24 óra számaival, illetve a járványhelyzet alakulásának elemzésével kezdte, majd rátért at oltással kapcsolatos tudnivalókra. Elmondta, hogy az ünnepek alatt az operatív törzs készül a vakcina érkezésére. 25 helyen történik első körben a védőoltások beadása. A 26-án érkező jelképes Pfizer-vakcinát első körben az egészségügyi dolgozóknak adják be.

Az érdeklődés nagy az oltás iránt, már több mint 300 ezren jelentkeztek. Új hír, hogy megérkezett a vakcinának a leirata is, ami rengeteg információt tartalmaz. Ez tartalmazza az oltási technika leírását, mindent amit az oltakozónak és a beoltó orvosnak tudnia kell. Müller kiemelte, nem ajánlják az oltást várandós nőknek és azoknak, akik a közeljövőben terveznek gyereket vállalni. Ha beoltatják magukat, akkor azt javasoljuk, hogy két-három hónapig ne vállaljanak gyereket.

Legyen egy kis „ablak idő” az oltást követően, csak 2-3 hónap után legyen a fogamzás – mondta a tiszti főrvos asszony, hozzátéve: nagyon sok a kérdés még a vakcina hatásaival kapcsolatban, ezek megválaszolására több idő kell, hogy elteljen. A vakcina-készletek folyamatosan érkeznek majd az ünnepek után is. Az oltási terv szerint mindenkinek lehetősége lesz beadatnia.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏