Nem hatott az érzéstelenítő: rettenetes kínokat élt át császármetszés közben

A 23 éves anyuka minden egyes vágást és öltést érzett, de képtelen volt megszólalni, hogy ezt jelezze az orvosoknak.

asayayasa

„Nem hibáztatom a kórházat a történtek miatt. Előfordul az ilyesmi. És különben is, a lényeg az, hogy egészséges gyermekem született, ami mindenért kárpótol” – idézte a Daily Mail című brit lap a 23 éves Danielle Parryt, aki június végén, rettenetes kínok között hozta világra első gyermekét. A cikkből kiderült az is, hogy a fiatal édesanyának azért voltak elviselhetetlen fájdalmai, mert – bár kapott érzéstelenítést, többet is – ezek közül egyik sem használt.
„Mikor kiderült, hogy gyermeket várok, először sokkot kaptam” – magyarázta a fiatal nő, aki elárulta, miután az első ijedtsége elpárolgott, boldogan vágott bele a babavárós időszakba. „Szerencsére a terhességem simán, komplikációk nélkül zajlott” – tette hozzá. A gondok a várandósság 36. hetében kezdődtek, mikor kiderült, Danielle terhességi cholestasisban, más néven epepangásban szenved.

„Az orvosok úgy vélték, a legjobb az lesz, ha megindítják a szülést” – emlékezett vissza a kismama, majd hozzátette, Gruffydd végül csak három nappal később jött világra, sürgősségi császármetszéssel. „Tudom, hogy a legtöbb kismama nagy fájdalmat érez a szülés során, de nekem két fájás között is elviselhetetlen fájdalmaim voltak, emiatt fájdalomcsillapítást kértem.”

Danielle két adag spinális érzéstelenítőt kapott: „Az első nem használt semmit, a második pedig csak addig tartott, míg az orvosok kiemelték a méhemből Gruffyddot” – magyarázza a 23 éves nő, aki ezt követően még legalább egy órát feküdt a műtőasztalon. „Az orvosok észrevettek egy kisebb vérzést próbáltak elállítani az alhasamban, én pedig minden egyes mozdulatot, öltést és vágást éreztem.” Csakhogy Danielle erről nem tudott szólni az orvosainak, a torkán ugyanis egy hang se jött ki.

A brit napilap az ügyben kereste az illetékes kórházat is, de ott a betegek személyiségi jogaira hivatkozva nem adtak részletesebb tájékoztatást az esetről. A szóvivő, Betsi Cadwaladr hozzátette, bár a beteg részéről hozzájuk nem érkezett panasz, újra előveszik az aktákat és kivizsgálják a történteket.

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏