Olsen ikrek átváltozása az egyik legnagyobb csapás a világon!

Mary-Kate Olsen és Ashley Fuller Olsen vagy ismertebb nevükön az Olsen ikrek (Sherman Oaks, Kalifornia, 1986. június 13.) amerikai színésznők és divattervezők. A hasonló kinézetű ikrek első fontos szerepe Michelle Tanner volt a Bír-lakban. Hatéves koruktól kezdve kezdtek el szerepelni különböző TV filmekben és videó projektekben, melyek sora folytatódott tinédzser korukig. A Dualstar nevű cégükön keresztül az Olsenek felkerülhettek a leggazdagabb fiatal nők listájára.

Az ikrek Sherman Oaksban, Kaliforniában születtek. Szüleik David “Dave” Olsen (sz. 1953) és Jarnette “Jarnie” Jones (sz. 1954). Annak ellenére, hogy nagyon hasonló a megjelenésük, nem azonosak egymással, de még ígyis kétpetéjű ikrek. Van egy bátyjuk, Trent, egy húguk, a színésznő Elizabeth, valamint két féltestvérük, Courtney Taylor és Jake. Az ikrek szülei 1995-ben elváltak. Féltestvéreik apjuk második házasságából származnak. Az Olsen ikrek angol és norvég felmenőkkel is rendelkeznek.

1987-ben, 6 hónapos korukban nyerték el Michelle Tanner szerepét az ABC szitkomjában, a Bír-lakban. A forgatásokat kilenc hónapos korukban kezdték el. Annak érdekében, hogy megfeleljenek a gyermekmunka törvényeinek, amelyekben meg van korlátozva, hogy mennyit dolgozhat egy gyerek; a nővérek felváltva játszották szerepüket. Az Olsenek továbbra is folytatták Michelle alakítását a sorozat végéig, 1995-ig.

1992-ben Mary-Kate és Ashley megosztva játszották el Michelle Tanner szerepét, amikor vendégszerepeltek a Bír-lak és a Hangin’ with Mr. Cooper crossover epizódjában. Mialatt a Bír-lak főszereplői voltak, az Olsenek szerepeltek (különálló karakterekként) filmekben is a videóknak és a televíziónak. Az első ilyen film az Irány a nagyi! 1992-ben debütált és közreműködött benne több Bír-lak szereplő is cameo-ban. 1993-ban az Olsenek megalapították a Dualstar nevezetű céget, amely az ikrek következő filmjeit és videóit gyártotta, beleértve az abban az évben készült Két tojás száz bajt csinált és az 1994-es Ketten nyeregbent. 1994-ben debütált vadiúj musical rejtélyvideós sorozatuk a The Adventures of Mary-Kate & Ashley, ami egészen 1997-ig tartott.

1995-ben a Bír-lak vége után az Olsen-ek megcsinálták első nagyfilmjüket, a Kettőn áll a vásár-t. Mellettük szintén szerepelt Steve Guttenberg és Kirstie Alley. Ugyanebben az évben bemutatták a második videósorozatukat, a You’re Invited to Mary-Kate & Ashley’s…-t, melynek bejegyzései egészen 2000-ig folytatódtak.

A következő évben az Olsen-ek szerepeltek az All My Children egyik epizódjában. 1997-ben még egyszer szerepeltek vendégekként a Sister Sister egyik részében. 1998-ban az ikrek visszatértek a televíziós sorozatokhoz egy másik ABC-s szitkommal, a 2X2 néha sok(k)-kal. Mellettük a főszereplő Christopher Sieber, mint egy egyedülálló apa. A sorozat csak egy évadig tartott, de ezután is több évig ismételték. 1998-ban láthattunk még a videósorozat, a Billboard Dad kiadását, főszerepben újra az Olsen ikrekkel. Az utolsó ilyen filmjük, A kihívás 2003-ban debütált.

2000-ben az Olsenek szerepeltek a Hetedik mennyország egyik részében, mint két rossz csaj, Sue és Carol Murphy. A következő évben, a nővérek két sorozatnak is a főszereplői lettek: Az ikrek Malibúból, egy élőszereplős szitkom a Fox Familyn (később ABC Family) és az Ikrek akcióban, egy animációs sorozat, melyet vasárnap reggelenként adtak az ABC-n. Mindkét sorozatot 1 évad után kaszálták, habár Mary-Kate kapott egy jelölést a Daytime Emmy Awardtól a szereplésért Az ikrek Malibúbólban.

2004-ben Mary-Kate és Ashley A Simpson családban szinkronizálhattak, mint Marge The Harpooned Heart című könyvének olvasói. Szintén 2004-ben az ikrek főszerepeltek második játékfilmjükben a New York-i bújócskaban. Ez volt az utolsó film amiben együtt szerepeltek, valamint Ashley utolsó szerepe is. Mary-Kate folytatta a filmekben és a televízióban való szereplését.

Mary-Kate-nek és Ashley-nek volt egy fanklubja 2000-ig a Mary-Kate & Ashley’s Fun Club, ahol a rajongók fizethettek, hogy kapjanak Mary-Kate és Ashley gyűjtőket és fotókat. Minden előfizetés tartalmazott egy kérdést a Mary-Kate és Ashley fanklub magazinjának, ami kizárólag csak a klubnak volt elérhető és a gyűjtő katalógus, ahonnan meg lehetett vásárolni pólókat, posztereket, baseball sapkákat, kulcstartókat, iskolai mappákat, levelezőlapokat és egyéb tárgyakat. Az előfizetők szintén kaptak meglepetés ajándékokat (általában kulcstartókat, könyv szemelvényeket vagy kérdéseket a fanmagazinnak), dalszöveges lapokat Mary-Kate és Ashley dalaihoz, egy iskola mappát, egy tagsági kártyát, egy teljes méretű posztert, két fekete és fehér fotót (egyet minden lánynak) és egy színes fotós autogramot. A klubot hirdették a Mary-Kate és Ashley filmek kezdetétől egészen 1998-ig.

Mary-Kate és Ashley népszerűek voltak a kamaszok körében az 1990-es évek alatt és a 2000-es évek elején. Nevüket és képmásukat nemcsak filmekhez és videókhoz, hanem ruhákhoz, cipőkhöz, pénztárcákhoz, sapkákhoz, könyvekhez, CD-khez, kazettákhoz, illatokhoz és sminkekhez, videó és társasjátékokhoz, babákhoz, poszterekhez, naptárakhoz és még telefon és CD lejátszókhoz is kiterjesztették. A Mattel 2000-től 2005-ig különböző Mary-Kate és Ashley divatbabás készletet állított elő különböző ruhákkal és kiegészítő csomagokkal.

A nővérek társelnökei lettek a Dualstar cégnek a 18. születésnapjukon, 2004-ben. A Dualstar cég már több mint 3000 üzletet eladott az Egyesült Államokban és több mint 5300 üzletet világszerte. Az Olsenek 2002 óta szerepelnek a Forbes “Celebrity 100” című listáján. A Forbes 2007-ben együttesen rangsorolta őket, mint a tizenegyedik leggazdagabb nő a szórakoztatóiparban, a körülbelül 100 millió dollár nettó értékükkel.

 

 

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏