Ördögűzést hajtottak végre rajta – Nem élte túl a szertartást

Az utóbbi időben egyre több és több szörnyűség üti fel a fejét a világban. Legutóbb egy pár hetes csecsemő hunyta le örök álomra a szemeit, miután a pap teljesen belemártotta őt a szentelt vízbe. De hasonló borzalom volt az a hír is mikor egy 2-3 éves kisgyereket büntettek meg szülei azért, mert összepiszkította a saját pelenkáját. Elképzelni sem tudjuk, hogy mi játszódhat le az emberek fejében ilyenkor. Ám az ilyen és ehhez hasonló szörnyűségek miatt mondják azt, hogy az emberek megérettek a pusztulásra. Mai posztunkban is egy botrányos esetet mesélünk el, ami Srí Lanka fővárosa közelében történt.

A szomszédok egy gyerek kiáltásaira lettek figyelmesek ezért azonnal értesítették a helyi rendőrséget. A helyszínre érkező tisztek egy eszméletlen, súlyos sérüléseket szenvedett lányt és egy sámánt találtak.

Kiderült, hogy a szülők azért hívták a sámánt, hogy kiűzze a gyermekből a démonokat. A megtisztító szertartáson a gonosz szellemeket úgy szándékozott elűzni, hogy egy fából készült ütővel ütlegelte. A sámán olyan “alapos” volt, hogy a lány sajnos nem élte túl és a kórházban sem tudtak már rajta segíteni.

A sámánt letartóztatták, de kétséges, hogy az általa elkövetett bűntény jelentősen rontaná a szakmájáról alkotott véleményt.

Srí Lankán nagyon-nagyon sok varázsló, gyógyító és sámán él, akik tisztító szertartásokat végeznek különböző embereken. Az egész ország kultúrája erre épült, így nem annyira furcsa, hogy olykor különböző szeánszok, szertartások, tisztító eljárások ütik fel fejüket. Az ilyesfajta “varázslat” Srí Lanka-i hagyományban rejtezik, annak ellenére is, hogy több áldozatot is követelt már.

Az ország egészségügyi minisztériumi vezetője mágikus rituálékba vetett hitéről is ismert. Volt, hogy újságírók előtt ivott meg egy “titkos főzetet”, amit egy gyógyító készített neki a koronavírus ellen, persze hamar kiderült, hogy a bájital teljesen hatástalan, mert nem sokkal később elkapta a koronavírust.

Az Agence France Presse francia nemzeti hírügynökség szerint nagyon sokan életüket vesztik, vagy tartós betegséget szereznek, az ilyen szertartások miatt.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏