Putyin kész azonnal 150.000 katonát Szíriába küldeni, hogy elsöpörje az ISIS-t. Obamán múlik minden!

putyinsend

Vlagyimir Putyin egy hete még azt nyilatkozta, hogy szárazföldi egységek Szíriába küldésére kicsi az esély. Úgy tűnik most mégis megnőtt ez a pici esély. A mai orosz újságokban az a hír jelent meg, hogy az orosz szárazföldi erők két héten belül Szíriában lehetnek.

A szárazföldi erők Szíriába küldése azután került napirendre miután Putyin tárgyalt Asszád szíriai elnökkel.

Az Iszlám Állam fővárosának nevezett Rakkát 5000 dzsihádista védi. Elemzők szerint az orosz hadsereg a légierő támogatásával néhány nap alatt elfoglalhatná az iszlamista fellegvárat.

Putyin jelenleg Obamával egyeztet az orosz katonák Szíriába küldéséről, de az amerikai elnök aligha hajlik a dologra. Az amerikai elnök állítólag hajlana egy olyan megegyezésre, hogy az oroszok Asszád erőit támogatva foglalják el az ország 70 százalékát. A maradék 30 százalékot pedig a NATO erői foglalják el a Kurdokkal karöltve, de erről Putyin nem akar hallani mert Oroszország Asszád minden ellenségét terroristának tartja.

Tetszik amit olvasol?

Vagy úgy gondolod erről másnak is tudnia kell? Oszd meg ismerőseiddel is, hiszen nekik is tetszhet ez a bejegyzés! Vagy lehet épp pont ezt keresik?