Putyinnak sikerült az ami Amerikának nem. Kórházban az isis vezére!

A blikk hozott le egy cikket, ami jelentős előrelépés lehet a terrorista isis megszűnésével kapcsolatban. Amerika,a fehér ház és az isis , mind hallgat, pedig titkos források arról számoltak be, hogy a hétvégi légi támadások során a hírhedt vezér Abu Bakr al-Baghdadi megsérült súlyosan, és jelenleg is kórházban ápolják.

Az önjelölt kalifa állítólag oda igyekezett egy találkozóra. – Több ISIS-vezért is meghalt, al-Baghdadi pedig súlyosan megsérült – nyilatkozta az AFP francia hírügynökségnek Rafa al-Fahdawi, az egyik ISIS ellen harcoló, anbari törzsi haderő vezetője.

A térség egyik magas rangú biztonsági tisztségviselője azt is elmondta, a támadás túlélői, köztük al-Baghdadi a szíriai Albu Kamal kórházába kerültek. – Biztosan az amerikaiak bevonásával tervezték meg, és hajtották végre a támadást – érvelt a Bild riportjában az ISIS-szakértő Peter Neumann professzor, arra utalva, hogy az iraki hatóságok az amerikai titkosszolgálatoktól kapják az információikat. Hozzátette, hogy Washington addig vár a közléssel, amíg nem derítik fel pontosan, hogy kit találtak el. A szakértő szerint, az ISIS nem fogja tudni titokban tartani, ha al-Baghdadi meghal, ezért ezt még nem is lehet kijelenteni.

abu

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏