Szülni ment a kórházba, de lábak nélkül ébredt az asszony

Ella Clarke miután felébredt a császármetszés miatti altatásból, arra számított, hogy boldog pillanatok elé nézhet, hiszen megszületett kisbabája. Az orvosok azonban lesújtó hírt közöltek vele. A rutinműtét rosszul sikerült, ezért le kellett vágniuk a lábát.

Ella Clarke 36 hetes terhes volt, mikor hirtelen erős vérzés miatt kórházba került. Az orvosoknak császármetszéssel kellett világra hozniuk a gyermeket, aki egészségesen született – édesanyja azonban egy életre megszenvedte a beavatkozást.

muhiba1

A 31 éves, nyolcgyermekes anyukánál olyan komplikáció lépett fel, amely azoknál fordulhat elő, akiknek előzetesen már volt császáros szülésük. Sürgős hiszterektómiára volt szükség, ami alatt Ella hat liter vért veszített, majd ötször kapott vérátömlesztést. Ezután az orvosok úgy döntöttek, a legbiztonságosabb, ha mesterséges kómába helyezik.

Az ötnapos kóma után a nő borzasztó híreket kapott, amire így emlékszik vissza:„Emlékszem a pillanatra. Azt hittem, a császármetszésből ébredek, azt vártam, hogy a kezembe adják a gyönyörű kisbabámat. Fogalmam sem volt róla, hogy kómában voltam. Az orvosok ekkor mondták meg: amputálták a lábamat.”

muhiba2

A nő és férje szerint az amputálás elkerülhető lett volna. A kóma első 24 órájában óránkénti megfigyelésre lett volna szükség, hogy megnézzék, képződtek-e vérrögök a testben. Az orvosok viszont hat órán át rá sem néztek a nőre, és mikor ellenőrizték, már súlyos volt az állapota: a lábában olyan vérrögök keletkeztek, amik az egész keringését leállíthatták volna, ezért döntöttek a lábszárak amputálásáról. A kétségbeesett anyuka és férje ügyvédet fogadott, és pert indít a kórház ellen.

Forrás: The Sun

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏