Tragikus a helyzet a szombathelyi kórházban – Megtelt a halottasház

Áldatlan állapotok uralkodnak a szombathelyi Markusovszky kórházban. Hétfőn az egyik internetes hírportálnak egy olvasójuk küldött képeket a tragikus helyzetről. Az olvasó szerint a kórházban már nem tudják hova tenni az elhunytakat, mert már annyian vannak, hogy nem férnek el.

Káldy Zoltán orvosigazgató ugyan elismerte, hogy problémák vannak az elhelyezéssel, de nem olyan szörnyű a helyzet, mint ahogyan azt állították.

“Végtelenül elkeserítőnek tartjuk, hogy míg orvosaink és ápolóink megfeszített munkával betegeink gyógyulásáért küzdenek, egyesek kegyeletsértő módon próbálják meg lejáratni kórházunkat. A Markusovszky Egyetemi Oktatókórházban minden körülmények között méltóképpen gondoskodunk a sajnálatos módon elhunyt betegeink elhelyezéséről, ezt most a külső telephelyek bevonásával tudtuk megoldani” – írta Káldy Zoltán a 24.hu kérdésére.

Szombathely polgármestere, Nemény András körülbelül egy héttel ezelőtt még arról beszélt, hogy a koronavírus miatt naponta 5-9 elhunyt lesz a kórházban. Azt is hozzátette, hogy jelenleg száznyolcvan beteget ápolnak az intézményben és harminckét lélegeztetőgép áll rendelkezésükre. Azonban a személyzet hiánya miatt csak tizenhetet tudnak üzemeltetni.

A Markusovszky kórházban a szakrendelések már szünetelnek és az ágyak negyven százalékát is átalakítják, hogy alkalmasak legyenek a koronavírussal megfertőződött betegek ellátására. Vas megye az egyik legfertőzöttebb megye hazánkban, még a polgármester nyilatkozata előtti két hétben 1509 új koronavírus-fertőzöttet diagnosztizáltak. Múlt héten viszont ez a szám már 2526-ra emelkedett.

Néhány nappal ezelőtt a szombathelyi Markusovszky kórház a hírekbe is bekerült, ugyanis a COVID-osztályon sem meleg víz, sem fűtés nem volt. Az igazgató akkor azt közölte, hogy azonnal intézkednek, hogy elhárítsák a problémákat.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏