Tudtad?! 22 év után véget ér a Barátok közt!

A Blikk értesülései szerint az RTL Klub úgy döntött leállítja 22 éve tartó napi sorozata forgatását, mert már nem jövedelmező számukra. Az 1998-ban indult Barátok közt nyáron ünnepelte a tízezredik epizódját, ennek ellenére egyre rosszabbak a nézettségi adatok.

A csatorna ugyan még nem adott ki hivatalos tájékoztatást, de a napilap szerint a színészek és stábtagok már tudják, hogy megszületett a döntés.

A sorozat íróival állítólag már közölték, kezdjék elvarrni a történetszálakat, hogy egy, a 22 éves sorozathoz méltó befejezést kapjon a széria. December végéig befejeződhet az új részek írása, azaz legkésőbb tavasszal a forgatásnak is vége lehet, így a nyáron elköszönhetnek a nézők a Mátyás király tér lakóitól.– nyilatkozta a Blikk forrása.

Eleinte nyugtattak minket, hogy a pletykák ellenére ne aggódjunk, jó a nézettség, de én úgy tudom, már döntöttek, vége. Bevallom, arcul csapott, ki kell találnom, mihez kezdek a jövőben.– mondta a sorozat egyik szereplője.

Mint mondja, bármi történjen is, a Barátok közt mindig a magyar televíziózás egyik legsikeresebb és legkorszakalkotóbb produkciója marad. Elképesztő teljesítményként írta le, hogy a sorozat már több mint két évtizede van képernyőn, ráadásul hatalmas sikert tudhat a magáénak, hiszen volt olyan időszak, amikor több mint 70 százalékos közönségarányt hozott.

„Egy olyan sorozat, amelynek ilyen hatása volt, ami ennyire erős volt és ilyen mértékben tartottak tőle az ellenfelei, mindig is a magyar tévétörténelem egyik legnagyobb csillaga marad. Független attól, hogy most már messze nem nézik ennyire jól” –fogalmazott Kolosi, majd hozzátette: ma a Barátok közt nézettsége már nem éri el a kívánatos szintet, sőt még azt a minimumot sem, hogy főműsoridőben tudják adni. Mint mondja, a végleges döntést megelőzően rengeteg kísérletet tettek arra, hogy erre a szintre ne tudjon eljutni a Barátok közt, ám sajnos ez nem sikerült.

„Meggyőződésem szerint a bajok akkor kezdődtek, amikor több mint 5 éve Kalamár Tamás (a sorozat alapító producere) távozott a Barátok közttől. Ezt követően a sorozat kreatív szempontból egy olyan útvesztőbe került, amely teljesen eltérítette az eredeti gondolataitól, eredeti céljaitól és egy olyan, rossz irányba vitték el, ami után már csak idő kérdése volt, hogy ez a nézettségen mikor fog látszani” – folytatta. Akkoriban többen is figyelmeztették a sorozat gyártóit, hogy ebből baj lehet, s bár látták ennek a jeleit, nem tudtak mit tenni.

„Sokszor szóltunk a gyártó vezetőnek, hogy ha ezt az irányt folytatják, el fogjuk veszíteni a Barátok közt nézőit, de nem hallgattak ránk” – tette hozzá. Ezt követően, amikor új német vezetés lépett elő, rögtön más szempontból szemlélték a problémát: igyekeztek nagyon hamar változtatni a széria vezetésén, ám már túl késő volt. Kolosi elmondta, hogy amikor a Barátok közt mostani producere átvette a sorozat tartalmi vezetését, leültek és hosszasan átbeszélték a jövőre vonatkozó terveket. Mind azon a véleményen voltak, hogy a széria hosszú ideje rossz úton jár, sőt abban sem voltak biztosak, hogy vissza lehet-e még hozni a kívánt nézettséget.

„A Barátok közt 20-21 éves múltjára tekintettel azon voltunk, hogy megérdemli, hogy tegyünk még egy utolsó kísérletet (…) Azt reméltük, amikor a megújított tartalommal a tavasz közepén a Barátok közt ismét főműsoridőbe kerül, újra sikeres lehet” – mondta a csatorna vezérigazgató-helyettese. Eleinte elégedettek voltak a valóban megtörtént tartalmi változtatásokon, bíztak a sikerben. Már nyáron látszódnia kellett volna annak, hogy a nézők visszatérnek a Barátok közthöz, ám ez nem így történt. Kolosi elmondása szerint már augusztusban sem volt kérdés, hogy előbb-utóbb be kell fejezni a sorozatot.

„A nyár második felére világos lett számunka, hogy mostantól nem azon kell gondolkozni, milyen esti sávba rakjuk ősszel, hanem hogy miként fejezzük be a Barátok köztöt” – fogalmazott, majd hozzátette: a sorozat stábja még több hónapig dolgozik, forgat. Körülbelül még fél évig marad képernyőn a Barátok közt, jövő nyáron pedig végleg elbúcsúzik a nézőktől.

forrás

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏