loading...

Vattát ragaszt a papírlámpásra, a csoda azonban akkor történik, amikor felkapcsolja a villanyt!

A kreativitásnak nincsenek határai, ezt láthatjuk az alábbi videóban is. Nagyon kevés hozzávalóra lesz szükségünk ahhoz, hogy igazi hangulatos lámpadíszt készítsünk akár kültéri, akár beltéri használatra.

vatta720

Kínában a papírból készült lámpásoknak nagy hagyománya van, már-már kultikus tisztelet övezi a világítótesteket. Minden évben január 15-én a házakat kívül-belül különböző figuratikus formájú, piros papírlámpásokkal díszítik fel, így ünneplik az újév első napját.

Lámpafesztiválnak is nevezik ezt az alkalmat. A lámpások kultusza hozzánk is eljutott, nagyon sok házban használnak egyszerű, papírból készült burát.

Nézzük, hogyan alkothatunk egy papírlámpásból vihart sejtető világító felhőket. Csupán ragasztópisztolyra, vattára, egy kevés damilra és karácsonyfa égőre lesz szükségünk. Egy lámpaburát jó vastagon vegyünk körbe vattával, ragasszuk rá.

Az elkészített formának legyen kövér, bodros felhő alakja. Egy damil segítségével függesszük fel a plafonba illesztett kampóra, majd vezessük a burába a karácsonyi égőt, úgy, hogy a huzal vége csüngjön lefele. Ha leoltjuk a villanyt, és csak a karácsonyi égők világítanak ritmikusan, teljesen olyan hangulat lesz, mintha villámlana.

A díszítést a kertben is használhatjuk, hiszen nagyon hangulatos. Ha tetszett az ötlet oszd meg barátaiddal is!

loading...

Ezt láttad már?

18 világhírű látványosság, ami nagyon alulmúlta a turisták várakozásait

A nyaralási célpont kiválasztásánál napjainkban az emberek többsége általában az interneten található képek alapján dönti …

Tetszik amit olvasol?

Vagy úgy gondolod erről másnak is tudnia kell? Oszd meg ismerőseiddel is, hiszen nekik is tetszhet ez a bejegyzés! Vagy lehet épp pont ezt keresik?