Videón a lezuhanó tajvani repülőgép – Durva baleset

A videókon jól látszik, ahogy a hatalmas repülő éppen csak átér az út fölött. A bal szárnya és a farka neki is ütközik a híd korlátjának. Egy sárga mikrobuszt méterekre kerül el, és a gép keltette légörvény csaknem elsodorja a járművet.

A TransAsia légitársaság két turbóhajtóműves ATR-72-ese felszállás után zuhant a Kilung folyóba szerdán Tajvanon, több mint ötven utassal a fedélzetén – közölte az MTI. A helyi források szerint kilencen meghaltak, de a balesetnek legalább kéttucatnyi túlélője is van. A helyszíni jelentések szerint több utasnak sikerült kimásznia a roncsból, néhányan a gépnek a vízből kiemelkedő törzsére kapaszkodtak fel.

Mindez valószínűleg annak köszönhető, hogy a pilóta bravúrosan a folyóban tette le végül a repülőt.

A helyszínen a kora délutáni órákban még folyt a mentés, illetve a túlélők utáni kutatás. Úgy tudni, legalább kéttucatnyi túlélőt a közeli kórházba szállítottak. A járat célállomása a Tajvanhoz tartozó Kinmen volt, a gép fedélzetén televíziós jelentések szerint 53 utas (köztük 31 a szárazföldi Kínából) és 5 fős személyzet tartózkodott. Az irányítótorony helyi idő szerint délelőtt, nem sokkal 11 óra előtt veszítette el a kapcsolatot a pilótával.

https://www.youtube.com/watch?v=8mf1plaaS4I

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏