Ez a család faágakat gyűjtött a közeli erdőből, hogy létrehozza a világ legcsodálatosabb dolgát!

Annál nagyobb boldogság nincs is, amikor gyerekünk csillogó szemmel veszi birtokba az új álom-ágyacskáját. Nem kell hozzá nagy luxus, hiszen a gyereknek az a legérdekesebb, ha minél zegzugosabb, jól el lehet bújni benne, és lefekvés előtt játszani lehet benne egy jót.

faagy1

Az alábbi ágy egyáltalán nem költséges, és bármelyik ügyesebb kezű szülő könnyedén össze tudja állítani. Az eredmény pedig mindenképpen az lesz, hogy nem lesz több vesződés sem az esti, sem pedig a déli lefekvés körül.

Az álombirodalom kialakításához nem lesz másra szükségünk, mint egy óriási faágra, egy vastagabb matracra, és néhány díszítő kellékre, na meg egy kevés festékre, ha színezni akarjuk az ágat. Ha megfelelő tartószerkezetet állítunk össze, akkor a kistesók is helyet kaphatnak a fészekben, egy-egy fentebbi faágon.

Az első dolgunk az, hogy beszerezzük az alap fát, a tulajdonképpeni tartópillért és díszítőt egyben. Nem nagy dolog, induljunk el az erdőbe csemetéinkkel, így jó móka lesz együtt keresgélni a kiszáradt nagyobb faágak után. A fa átmérője legalább 10 centiméteres legyen, és legyen két egyenesebb, nagyobb ága. A kisebb méretű faágak pedig jók lesznek az ágy/ágyak tartószerkezetéhez. Hagyjuk, hogy a gyerek keresse meg a saját ágait, a saját ágyához. Ha a kéreg lazább, akkor szedjük le még azelőtt, mielőtt hazavinnénk a fát. Ezután kézi csíszolóval otthon könnyedén lecsiszolhatjuk.

faagy2

faagy3

Válasszuk ki a megfelelő méretű rozsdamentes acél csavarokat, és kezdhetünk is neki a fa szerkezetének kialakításához. A matrac tartó kerethez mindenképp egyenes faágat válasszunk, a többi már a fantáziánkra van bízva. A felső kiságyakat egy fém kengyelbe illesszük, és ezzel rögzítsük a falhoz is, hogy minél tartósabb és biztonságosabb legyen. Fontos, hogy az egész szerkezet nagyon tartós legyen, akár egy felnőttet is meg kell bírjon. Ha nem érezzük azt, hogy elég masszív lenne, illesszünk be még további ágakat V-alakban.

faagy4

faagy5

Végezetül szereljük fel az ágyakra a korlátot, természetesen ezekhez is szintén a girbe-görbe faágakat használjuk. Az alábbi képek alapján még nagyon sok ötletünk születhetik, de a legfontosabb, hogy az ágy teljesen biztonságos legyen. Csak akkor engedjük a gyereket, hogy tesztelje, ha már sehol nem mozog, recseg, hajlik az ág.

faagy6

 

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏