Különleges padlóburkolatot szerettek volna, ezért összegyűjtöttek egy csomó tűzifát és megcsinálták a legszebbet!

Az építkezéshez felhasználható anyagok tárháza kimeríthetetlen. Ha van pénzünk, nem gördülnek elénk akadályok. Azonban, ha valami egyedit szeretnénk, nem árt a természet adta lehetőségeket kihasználni. Így tett az alábbi pár is.

padlo1

Az úgynevezett cordwood építési technika manapság igencsak divatos, látványos, természetes és sokszor fele annyiba kerül, mint egy bármilyen más módszer kivitelezése. A módszer magyar megnevezésére még nem született pontos fordítás, ezért leginkább tűzifa építkezésként szokták emlegetni.

A lényege abban rejlik, hogy kb. 40 centis hosszúságú rönkből vagy hasított tűzifából készül a ház fala. Ezeket habarccsal rögzítik egymáshoz, és a közöttük levő részt, ami egyben a szigetelőanyag is, forgáccsal töltik ki.

Az alábbi képeken láthatjuk, amint egy pár túllépett a házépítés ötletén, és a már meglévő házuk padlóburkolatát készítette el tűzifalapok segítségével. Előbb megszabadították a kérgüktől a fákat, vagyis meghámozták, majd egyforma vastagságú lapokra szeletelték őket. Beton alapba rögzítették, és a tetejükre egy vékony lakkos védőborítás vontak.

padlo2

padlo3

Ezzel a módszerrel fedték be a konyha és előszoba padlóját. Nagyon barátságos és természetközeli életteret varázsoltak. A fát, a bolti építkezési anyagoknál jóval olcsóbban, a helyi erdőkből szerezték be, természetesen a közbirtokosság engedélyével.

padlo4

padlo5

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏