Vásárolt egy régi asztalt magának. Nem fogsz hinni a szemednek, ha meglátod mit készített belőle!

Ha van egy régi asztalunk, amiről azt gondoljuk, hogy túl régi vagy már divatjamúlt, alakítsuk át. Az újrahasznosítás által mindig csodálatos és praktikus dolgokat alkothatunk.

asztal-agy1

Az alábbi dohányzóasztalt egy ócskapiacon vették, átalakítva rá sem lehet ismerni: praktikus és kényelmes ágy lett belőle. Ez egy igazán jó ötlet, bármikor kipróbálhatjuk.

A legfontosabb, hogy egy masszív, tartós lábakkal rendelkező, inkább alacsony asztalt válasszunk. Első lépésként fűrészeljük le az asztal peremeit, hogy a matrac pontosan illeszkedni tudjon rajta. Majd mérjük ki pontosan, hogy hová fognak kerüli a rögzítő díszgombok.

Ezekből elég sok fog kelleni, hogy pontosan és stabilan tudjuk ráilleszteni a matracot. Válasszunk egy ne túl vastag habszivacsot, és ennek a felületére is rajzoljuk fel, hogy hová kell kerüljenek a rögzítők. Miután készen vagyunk a mérési tervvel, fúrjuk meg a lyukakat az asztal lapjára. Jöhet rá a habszivacs, és rögzítsük a képeken látható módon.

asztal-agy2

asztal-agy3

asztal-agy4

Végezetül válasszunk ki egy megfelelő kárpitot, és vékony, de tartós cérnával varrjuk fel a díszgombokat. A széleit pedig díszborítással rögzíthetjük. Nagyon egyszerű elkészíteni, és egy mutatós ágyacska lesz belőle, akár a nappaliba, akár a hálóba.

asztal-agy5

asztal-agy6

asztal-agy7

asztal-agy8

asztal-agy9

Ha tetszett ez a bejegyzés, értékeld azzal, hogy megosztod a Facebookon! Köszönjük! 👍🙏